Jääprinsessan rommirusinakakku

Herkullinen joulujälkiruoka marengista, rommirusinajäädykkeestä, suklaakastikkeesta, kermavaahdosta ja banaanista hieman hovijälkiruoan tapaan.

16 annosta

6 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Marenki
3 valkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua
Jäädykemassa
1/2–1 dl tummaa rommia
1 dl rusinoita
3 keltuaista
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl kermaa
Pinnalle
2 dl kermaa
1 banaani
murskattuja suklaakeksejä

Ohjeet

Kaada rusinat ja rommi pieneen kulhoon maustumaan.

Pane uuni lämpiämään 125°C:een. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Lisää loput sokerista ja sitruunamehu, ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.

Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa.

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti taikinaan. Sekoita joukkoon myös rommirusinat.

Pane kaikki suklaakastikkeen ainekset kasariin ja keitä, kunnes se sakenee.

Murskaa noin 130 g sekä marenkia että suklaakeksejä. Pane 1/3 seoksesta irtopohjavuokaan (halk. 26 cm). Kaada puolet jäädykemassasta vuokaan ja valuta päälle hieman suklaakastiketta. Tee toiset samanlaiset kerrokset. Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen viideksi tunniksi.

Ota kakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi banaani pitkittäin neljään osaan.

Levitä kermavaahto ja banaaniviipaleet sekä suklaakastiketta kakun päälle. Ripottele loput marenki-keksimurusta kakun reunoille ja päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.