Ainekset
Marenki
3 valkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua
Jäädykemassa
1/2–1 dl tummaa rommia
1 dl rusinoita
3 keltuaista
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl kermaa
Pinnalle
2 dl kermaa
1 banaani
murskattuja suklaakeksejä
Ohjeet
Kaada rusinat ja rommi pieneen kulhoon maustumaan.
Pane uuni lämpiämään 125°C:een. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Lisää loput sokerista ja sitruunamehu, ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti taikinaan. Sekoita joukkoon myös rommirusinat.
Pane kaikki suklaakastikkeen ainekset kasariin ja keitä, kunnes se sakenee.
Murskaa noin 130 g sekä marenkia että suklaakeksejä. Pane 1/3 seoksesta irtopohjavuokaan (halk. 26 cm). Kaada puolet jäädykemassasta vuokaan ja valuta päälle hieman suklaakastiketta. Tee toiset samanlaiset kerrokset. Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen viideksi tunniksi.
Ota kakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi banaani pitkittäin neljään osaan.
Levitä kermavaahto ja banaaniviipaleet sekä suklaakastiketta kakun päälle. Ripottele loput marenki-keksimurusta kakun reunoille ja päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?