Ainekset
Marenki
3 valkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl sitruunamehua
Jäädykemassa
1/2–1 dl tummaa rommia
1 dl rusinoita
3 keltuaista
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl kermaa
Pinnalle
2 dl kermaa
1 banaani
murskattuja suklaakeksejä
Ohjeet
Kaada rusinat ja rommi pieneen kulhoon maustumaan.
Pane uuni lämpiämään 125°C:een. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Lisää loput sokerista ja sitruunamehu, ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti taikinaan. Sekoita joukkoon myös rommirusinat.
Pane kaikki suklaakastikkeen ainekset kasariin ja keitä, kunnes se sakenee.
Murskaa noin 130 g sekä marenkia että suklaakeksejä. Pane 1/3 seoksesta irtopohjavuokaan (halk. 26 cm). Kaada puolet jäädykemassasta vuokaan ja valuta päälle hieman suklaakastiketta. Tee toiset samanlaiset kerrokset. Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen viideksi tunniksi.
Ota kakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi banaani pitkittäin neljään osaan.
Levitä kermavaahto ja banaaniviipaleet sekä suklaakastiketta kakun päälle. Ripottele loput marenki-keksimurusta kakun reunoille ja päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.