Jääkuningattaren kakku

Tuorejuustolla kuorrutetun jääkuningattaren kakun koristeeksi tehdään sinistä jäätä.

12–16 annosta

2 tuntia + 1 vrk

Arviot (90 kpl)

Ainekset

Hillo
350 g marjoja, esim. mustikoita ja/tai vadelmia
110 g (1 ¼ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kakkupohja
150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa

Kuorrutus
3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl piparkakkumausteseosta
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa vähintään 21 %)
50 g voita huoneenlämpöisenä

Jää
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
60 g (1/2 dl) Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl vettä
sinistä karamelliväriä
(nonparelleja)

Ohjeet

Mittaa marjat ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen 5–10 minuuttia. Jäähdytä. Tee hillo mielellään jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 18–19 cm, laidan korkeus 6–7 cm), voitele vuoka hyvin.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi seos ja lisää se maidon kanssa vuorotellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita sileäksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi saman paksuiseksi levyksi. Taita leivinpaperista korotuskaitale paistovuoan sisäreunaan. Laita kolmasosa kuorrutteesta pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Nosta yksi kakkulevy vuokaan, pursota kuorrutuksesta rengas kakkulevyn laitaa kiertämään. Kuorrutusrengas estää hillon valumisen kakun reunaan. Levitä puolet hillosta kakkulevylle ja tee toinen kerros samoin. Laita kolmas kakkulevy viimeisen täytekerroksen päälle.

Peitä kakku kelmulla ja anna makujen vetäytyä muutamia tunteja tai vuorokauden ajan jääkaapissa. Laita kuorrutus kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

Jää
Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä karamellivärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista leivinpaperit. Levitä läpinäkyvän ohut kerros kuorrutetta kakun reunaa kiertämään ja loput kuorrutteesta kakun päälle. Riko jäälevy ja paina jää kuorrutuksen päälle kakun pintaa koristamaan. Viimeistele halutessasi nonparelleilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.