Jääkuningattaren kakku

Tuorejuustolla kuorrutetun jääkuningattaren kakun koristeeksi tehdään sinistä jäätä.

12–16 annosta

PT1H

2 tuntia + 1 vrk

Arviot (95 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Hillo
350 g marjoja, esim. mustikoita ja/tai vadelmia
110 g (1 ¼ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kakkupohja
150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa

Kuorrutus
3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl piparkakkumausteseosta
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa vähintään 21 %)
50 g voita huoneenlämpöisenä

Jää
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
60 g (1/2 dl) Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl vettä
sinistä karamelliväriä
(nonparelleja)

Ohjeet

Mittaa marjat ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen 5–10 minuuttia. Jäähdytä. Tee hillo mielellään jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 18–19 cm, laidan korkeus 6–7 cm), voitele vuoka hyvin.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi seos ja lisää se maidon kanssa vuorotellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita sileäksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi saman paksuiseksi levyksi. Taita leivinpaperista korotuskaitale paistovuoan sisäreunaan. Laita kolmasosa kuorrutteesta pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Nosta yksi kakkulevy vuokaan, pursota kuorrutuksesta rengas kakkulevyn laitaa kiertämään. Kuorrutusrengas estää hillon valumisen kakun reunaan. Levitä puolet hillosta kakkulevylle ja tee toinen kerros samoin. Laita kolmas kakkulevy viimeisen täytekerroksen päälle.

Peitä kakku kelmulla ja anna makujen vetäytyä muutamia tunteja tai vuorokauden ajan jääkaapissa. Laita kuorrutus kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

Jää
Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä karamellivärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista leivinpaperit. Levitä läpinäkyvän ohut kerros kuorrutetta kakun reunaa kiertämään ja loput kuorrutteesta kakun päälle. Riko jäälevy ja paina jää kuorrutuksen päälle kakun pintaa koristamaan. Viimeistele halutessasi nonparelleilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?