Jäähdytetty raparperikeitto

Inkivääri ja sitruuna antavat pirteää makua mehukeitolle, josta raparperi siivilöidään pois.

4 hengelle

PT55M

50 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1/2 kg raparperia paloina
1 sokeripalan kokoinen pala tuoretta inkivääriä
7 dl vettä
1–1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Suuruste
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
Koristeluun
1 sitruuna ohuina viipaleina
jääpaloja

Ohjeet

Keitä raparperia, inkivääriä ja sokeria vedessä 5 minuuttia. Siivilöi pois raparperi ja inkivääri ja kiehauta uudelleen. Suurusta keitto pieneen vesimäärään sekoitetuilla perunajauhoilla.

Jäähdytä. Lisää sitruunaviipaleet ja jääpalat ennen tarjoilua. Voit tarjoilla keiton kakkupalan kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?