Jäädytetty tiramisujuustokakku

Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.

10 annosta

n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

50 g voita

100 g savoiardikeksejä

(ripaus pikakahvia jauhettuna)

Keksikerros

1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia

(2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)

n. 100 g savoiardikeksejä

Tiramisuvaahto

2 munaa

1 dl Dansukker Luomutomusokeria

1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.