Jäädytetty tiramisujuustokakku

Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.

10 annosta

n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

50 g voita

100 g savoiardikeksejä

(ripaus pikakahvia jauhettuna)

Keksikerros

1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia

(2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)

n. 100 g savoiardikeksejä

Tiramisuvaahto

2 munaa

1 dl Dansukker Luomutomusokeria

1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!