Jäädytetty tiramisujuustokakku

Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.

10 annosta

PT55M

n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

50 g voita

100 g savoiardikeksejä

(ripaus pikakahvia jauhettuna)

Keksikerros

1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia

(2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)

n. 100 g savoiardikeksejä

Tiramisuvaahto

2 munaa

1 dl Dansukker Luomutomusokeria

1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.