Jäädytetty tiramisujuustokakku

Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.

10 annosta

n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

50 g voita

100 g savoiardikeksejä

(ripaus pikakahvia jauhettuna)

Keksikerros

1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia

(2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)

n. 100 g savoiardikeksejä

Tiramisuvaahto

2 munaa

1 dl Dansukker Luomutomusokeria

1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.