Jäädytetty tiramisujuustokakku - Dansukker

Jäädytetty tiramisujuustokakku

10 annosta n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen
Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.
Jäädytetty tiramisujuustokakku
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 50 g voita
    • 100 g savoiardikeksejä
    • (ripaus pikakahvia jauhettuna)

    Keksikerros

    • 1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia
    • (2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)
    • n. 100 g savoiardikeksejä

    Tiramisuvaahto

    • 2 munaa
    • 1 dl Dansukker Luomutomusokeria
    • 1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 250 g mascarponejuustoa
    • 2 dl vispikermaa

    Koristeluun

    • tummaa kaakaojauhetta

    1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

    2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

    3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

    4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

    5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

    6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

    7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

    8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;