Ainekset
Sokerikakkupohja
4 kananmunaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
vehnäjauhoja 90 %
perunajauhoja 10 %
0,5 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mustikkatäyte
2 dl vispikermaa
noin 2 dl itse keitettyä mustikkahilloa
200 g vaniljarahkaa
2–3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kermakuorrutus
noin 6 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan Dansukker Tomusokeria
Koristeluun
noin 3 dl pensasmustikoita
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä
Ohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat, voitele alumiininen kakkuvuoka (halkaisija 20–24 cm, korkeus 10 cm).
6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.) Kun taikina on tasaista, kaada se vuokaan.
7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
9. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
10. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.
11. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljakaurajuomalla ja sivele päälle mustikkahilloa. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
12. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
14. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
15. Valmista kakkukiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Asettele mustikat kakun päälle ja levitä hyytelölientä niiden päälle.
16. Laita pursotinpussiin 6-sakarainen tähtitylla ja kermavaahto. Pursota kakun reunat ja tarjoile kakku juhlapöydässä.
(Ohjeessa on käytetty normaalia korkeampaa kakkuvuokaa. Matalaan vuokaan saa korkeutta esim. leivinpaperilla.)
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?