Itsenäisyyspäivän mustikkakermakakku

Itsenäisyyspäivänä juhlapöytää koristaa kaunis sinivalkoinen kermakakku, jossa maistuu mustikka.

Noin 12 annosta

PT1H

2 tuntia + 12 tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Sokerikakkupohja
4 kananmunaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
vehnäjauhoja 90 %
perunajauhoja 10 %
0,5 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mustikkatäyte
2 dl vispikermaa
noin 2 dl itse keitettyä mustikkahilloa
200 g vaniljarahkaa
2–3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kermakuorrutus
noin 6 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan Dansukker Tomusokeria
Koristeluun
noin 3 dl pensasmustikoita
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä

Ohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat, voitele alumiininen kakkuvuoka (halkaisija 20–24 cm, korkeus 10 cm).
6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.) Kun taikina on tasaista, kaada se vuokaan.
7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
9. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
10. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.
11. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljakaurajuomalla ja sivele päälle mustikkahilloa. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
12. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
14. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
15. Valmista kakkukiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Asettele mustikat kakun päälle ja levitä hyytelölientä niiden päälle.
16. Laita pursotinpussiin 6-sakarainen tähtitylla ja kermavaahto. Pursota kakun reunat ja tarjoile kakku juhlapöydässä.

(Ohjeessa on käytetty normaalia korkeampaa kakkuvuokaa. Matalaan vuokaan saa korkeutta esim. leivinpaperilla.)

 

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.