Itse tehdyt strösselit

Itse tehdyillä strösseleillä saat koristeltua juhlien teemaan tai päivänsankarin lempiväreihin sointuvat leivonnaiset.

1 pieni purkillinen

PT10M

1–12 h

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kananmunanvalkuainen
3 1/2–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
geelimäisiä elintarvikevärejä

Ohjeet

Laita valkuainen kulhoon ja sekoita joukkoon tomusokeri, kunnes saat sopivan paksun tahnan, jota voi pursottaa.

Jaa seos niin moneen kulhoon kuin haluat käyttää eri värejä.

Lisää elintarvikeväriä vähän kerrallaan ja sekoita kutakin väriä, kunnes saat sopivan sävyn.

Laita seokset pursotinpusseihin tai pieniin pakastuspusseihin ja leikkaa nurkkaan aivan pieni reikä, josta tulee juuri ja juuri sokeriseosta.

Pursota eri värejä leivinpaperin päälle ohuina pitkinä nauhoina sikin sokin.

Anna jähmettyä tunti tai yön yli.

Leikkaa veitsellä pieneksi muruksi. 

Strösseli säilytetään ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä ja se säilyy useita kuukausia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?