Itämainen lohipiiras

75 minuuttia
Lohipiirakka tarjotaan Itämaisen kastikkeen kera.
Itämainen lohipiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400–500 g piirakka- tai ruistaikinaa (pakaste)
  • 2 nippua kevät- tai ruohosipulia
  • 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • veitsenkärjellinen punaista currytahnaa
  • tilkka öljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl balsamietikkaa

1. Sulata pakastetaikina ja painele mieluiten pitkänomaiseen piirakkavuokaan.

2. Silppua pohjalle kevät- tai ruohosipulia. Lado suolalla ja pippurilla maustetut lohipalat vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit, inkivääriraaste ja chilinen currytahna öljyssä. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

4. Siivilöi kastike ja tarjoa piiraan kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker