Inkiväärillä maustettu omenalikööri

Tee itse likööriä syksyn omenoista ja mausta se tuoreella inkiväärillä.

noin 1 l

PT1H

1½ tuntia + 1 kk

Arviot (87 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg voimakkaanmakuisia omenoita
35 cl vodkaa
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

 

Ohjeet

Huuhtele omenat hyvin. Poista siemenkota ja mahdolliset huonot kohdat.

Raasta tai survo omenat. Kääri raaste tai survos siiviläkankaan sisään ja anna valua tunnin ajan.

Laita valunut mehu kylmään seuraavaan päivään saakka, jotta pohjasakka painuu alas.

Kaada varovasti pulloon, siten että sakkaa ei tule mukaan. Lisää vodka, siirappi ja inkivääri. Anna seistä kylmässä vähintään kuukauden ajan.

Siivilöi sakka pois. Likööriä voidaan nyt juoda, mutta maku paranee, jos sitä säilytetään kauemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?