Imelletty perunalaatikko

20 tuntia
Imelletty perunalaatikko on monen suosikki perinteisistä joululaatikoista.
Imelletty perunalaatikko
Arvioi: (96kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 kg jauhoisia perunoita
  • vettä keittämiseen
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • n. 8 dl maitoa
  • 2–3 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 2 tl suolaa tai maun mukaan

Kuori perunat ja keitä suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Jäähdytä 55–70-asteiseksi (mittaa lämpötila vaikkapa kinkkumittarilla). Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

Laita kannella suojattu sosekattila 60-asteiseen uuniin ja lisää tunnin kuluttua loput vehnäjauhot sekoittaen. Anna soseen imeltyä uunissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

Lisää keitinvesi ja maito, kunnes saat löysähkön, vellimäisen soseen. Lisää siirappi ja suola. Tarkista maku.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen ja perunalaatikko on valmis.

Huom! Suola lisätään vasta imellyttämisen jälkeen, sillä se hidastaa imeltymistä. Jätä uunivuoat vajaiksi, sillä seos kuohuu helposti yli.

Vinkki!
Voit pakastaa perunalaatikon ennen kypsennystä.

Reseptin on laatinut

Dansukker