Ainekset
2 1/2 kg jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
2–3 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
2 tl suolaa tai maun mukaan
Ohjeet
Kuori perunat ja keitä suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Jäähdytä 55–70-asteiseksi (mittaa lämpötila vaikkapa kinkkumittarilla). Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.
Laita kannella suojattu sosekattila 60-asteiseen uuniin ja lisää tunnin kuluttua loput vehnäjauhot sekoittaen. Anna soseen imeltyä uunissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Lisää keitinvesi ja maito, kunnes saat löysähkön, vellimäisen soseen. Lisää siirappi ja suola. Tarkista maku.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen ja perunalaatikko on valmis.
Huom! Suola lisätään vasta imellyttämisen jälkeen, sillä se hidastaa imeltymistä. Jätä uunivuoat vajaiksi, sillä seos kuohuu helposti yli.
Vinkki!
Voit pakastaa perunalaatikon ennen kypsennystä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.