Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on monen suosikki perinteisistä joululaatikoista.

PT1H

20 tuntia

Arviot (283 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 1/2 kg jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
2–3 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
2 tl suolaa tai maun mukaan

Ohjeet

Kuori perunat ja keitä suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Jäähdytä 55–70-asteiseksi (mittaa lämpötila vaikkapa kinkkumittarilla). Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

Laita kannella suojattu sosekattila 60-asteiseen uuniin ja lisää tunnin kuluttua loput vehnäjauhot sekoittaen. Anna soseen imeltyä uunissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

Lisää keitinvesi ja maito, kunnes saat löysähkön, vellimäisen soseen. Lisää siirappi ja suola. Tarkista maku.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen ja perunalaatikko on valmis.

Huom! Suola lisätään vasta imellyttämisen jälkeen, sillä se hidastaa imeltymistä. Jätä uunivuoat vajaiksi, sillä seos kuohuu helposti yli.

Vinkki!
Voit pakastaa perunalaatikon ennen kypsennystä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.