Ainekset
2 1/2 kg jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
2–3 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
2 tl suolaa tai maun mukaan
Ohjeet
Kuori perunat ja keitä suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Jäähdytä 55–70-asteiseksi (mittaa lämpötila vaikkapa kinkkumittarilla). Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.
Laita kannella suojattu sosekattila 60-asteiseen uuniin ja lisää tunnin kuluttua loput vehnäjauhot sekoittaen. Anna soseen imeltyä uunissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Lisää keitinvesi ja maito, kunnes saat löysähkön, vellimäisen soseen. Lisää siirappi ja suola. Tarkista maku.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen ja perunalaatikko on valmis.
Huom! Suola lisätään vasta imellyttämisen jälkeen, sillä se hidastaa imeltymistä. Jätä uunivuoat vajaiksi, sillä seos kuohuu helposti yli.
Vinkki!
Voit pakastaa perunalaatikon ennen kypsennystä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!