Imelä juuresvuoka

Mehevä juuresvuoka voidaan paistaa uunivuoassa tai pienissä annosvuoissa.

Noin 12 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg juureksia, vettä, suolaa
(palsternakkaa, lanttua tai naurista, Rosamunda-perunaa ja bataattia)
150 g valkosipulituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria ja jauhettua inkivääriä
runsas 1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Pinnalle
½ dl (gluteenitonta) korppujauhoa
1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Ohjeet

Kuori ja lohko juurekset. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan ja soseuta. Kaada seos uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Ripota pinnalle korppujauhoja ja sokeria. Kypsennä noin tunnin ajan 150-asteisessa uunissa. Pikkuvuoille riittää puolisen tuntia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?