Imelä juuresvuoka

Noin 12 annosta 2 tuntia
Mehevä juuresvuoka voidaan paistaa uunivuoassa tai pienissä annosvuoissa.
Imelä juuresvuoka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg juureksia, vettä, suolaa
  • (palsternakkaa, lanttua tai naurista, Rosamunda-perunaa ja bataattia)
  • 150 g valkosipulituorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • ripaus valkopippuria ja jauhettua inkivääriä
  • runsas 1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • Pinnalle
  • ½ dl (gluteenitonta) korppujauhoa
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Kuori ja lohko juurekset. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan ja soseuta. Kaada seos uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Ripota pinnalle korppujauhoja ja sokeria. Kypsennä noin tunnin ajan 150-asteisessa uunissa. Pikkuvuoille riittää puolisen tuntia.

Reseptin on laatinut

Dansukker