Ihannekakku - kahvikakut, kuivakakut - Dansukker

Ihannekakku

30 palaa 1½ tuntia
Tällä perinneleivonnaisen ohjeella leivot isokokoisen, vaalean kahvikakun juhlapöytään.
Ihannekakku
Arvioi: (111kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kiehautettua vettä
  • 200 g voita
  • 2 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu

1. Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran rengasvuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja sulata voi joukkoon.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Kaada kuuma voiseos, appelsiinimehu ja kuoriraaste vaahtoon ja sekoita hyvin. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kumoa kakku ja seulo jäähtyneelle kakulle tomusokeripilvi.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;