Ihannekakku

Tällä perinneleivonnaisen ohjeella leivot isokokoisen, vaalean kahvikakun juhlapöytään.

30 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (141 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl kiehautettua vettä
200 g voita
2 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu

Ohjeet

1. Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran rengasvuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja sulata voi joukkoon.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Kaada kuuma voiseos, appelsiinimehu ja kuoriraaste vaahtoon ja sekoita hyvin. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kumoa kakku ja seulo jäähtyneelle kakulle tomusokeripilvi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?