Ihana puolukkasima – Dansukker

Ihana puolukkasima

4 litraa 1 vrk + noin 4 vrk
Ihana puolukkasima hurmaa värillään ja pirteällä maullaan. Siman tekeminen on helppoa ja yhtä helppo on kokeilla erilaisia makuversioita simasta. Maista raikasta marjasimaa ja ihastu!
Ihana puolukkasima
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 6 dl kotimaisia puolukoita
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 4 l vettä
  • 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

Koristeluun

  • lakritsiyrttiä tai rosmariinia
  • jääpaloja
  • puolukoita

Mittaa kattilaan puolukat, 1 l vettä ja sokerit. Keitä ja anna kiehahtaa. Kaada seos isoon kulhoon. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota sitten hiivanokare sekaan. Kelmuta kulho ja anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi sima seuraavana päivänä ja pullota sitten puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Tarjoile sima kylmänä jäiden, puolukoiden ja lakritsiyrtin kanssa.

Sima säilyy noin viikon jääkaapissa.

Vinkit!
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia ettei pullo räjähdä.

Voit myös ilmata pulloja välillä – varsinkin lasipulloja kannattaa ilmailla.

Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.

Voit käyttää tässä ohjeessa mitä tahansa muitakin marjoja, kuten vadelmaa tai mansikoita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa


;