Ihana puolukkasima

Ihana puolukkasima hurmaa värillään ja pirteällä maullaan. Siman tekeminen on helppoa ja yhtä helppo on kokeilla erilaisia makuversioita simasta. Maista raikasta marjasimaa ja ihastu!

4 litraa

PT55M

1 vrk + noin 4 vrk

Arviot (190 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 dl kotimaisia puolukoita
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria, rusinoita

Koristeluun
lakritsiyrttiä tai rosmariinia
jääpaloja
puolukoita

Ohjeet

Mittaa kattilaan puolukat, 1 l vettä ja sokerit. Keitä ja anna kiehahtaa. Kaada seos isoon kulhoon. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota sitten hiivanokare sekaan. Kelmuta kulho ja anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi sima seuraavana päivänä ja pullota sitten puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Tarjoile sima kylmänä jäiden, puolukoiden ja lakritsiyrtin kanssa.

Sima säilyy noin viikon jääkaapissa.

Vinkit!
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia ettei pullo räjähdä.

Voit myös ilmata pulloja välillä – varsinkin lasipulloja kannattaa ilmailla.

Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.

Voit käyttää tässä ohjeessa mitä tahansa muitakin marjoja, kuten vadelmaa tai mansikoita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?