Ihana puolukkasima

Ihana puolukkasima hurmaa värillään ja pirteällä maullaan. Siman tekeminen on helppoa ja yhtä helppo on kokeilla erilaisia makuversioita simasta. Maista raikasta marjasimaa ja ihastu!

4 litraa

1 vrk + noin 4 vrk

Arviot (180 kpl)

Ainekset

6 dl kotimaisia puolukoita
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria, rusinoita

Koristeluun
lakritsiyrttiä tai rosmariinia
jääpaloja
puolukoita

Ohjeet

Mittaa kattilaan puolukat, 1 l vettä ja sokerit. Keitä ja anna kiehahtaa. Kaada seos isoon kulhoon. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota sitten hiivanokare sekaan. Kelmuta kulho ja anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi sima seuraavana päivänä ja pullota sitten puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Tarjoile sima kylmänä jäiden, puolukoiden ja lakritsiyrtin kanssa.

Sima säilyy noin viikon jääkaapissa.

Vinkit!
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia ettei pullo räjähdä.

Voit myös ilmata pulloja välillä – varsinkin lasipulloja kannattaa ilmailla.

Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.

Voit käyttää tässä ohjeessa mitä tahansa muitakin marjoja, kuten vadelmaa tai mansikoita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.