Ainekset
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
13 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g rahkaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3–4 dl soseutettuja pakastemustikoita tai makeuttamatonta mustikkasosetta (jätä 1 rkl pinnalle)
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä tai sitruunamehua
Kostutus
1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
2 1/2 dl vispikermaa
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 rkl mustikkasosetta
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan varovasti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai suoraan ison (halkaisija 26–28 cm) irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka olet asettanut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (Voit valmistaa kakun ilman pohjaa.) Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Irrota kakku paistovuoasta ja anna jäähtyä hetki. Laita reunavuoka tarjoiluvadille ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sokereilla.
Soseuta hieman kohmeiset pakastemustikat sauvasekoittimella tai käytä makeuttamatonta mustikkasosetta. Vatkaa mustikkasose joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada taikina kakkuvuokaan, suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään. Irrota vuoan reuna veistä apuna käyttäen.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä vaahto ilmavasti lusikalla kakun pinnalle. Tiputa muutama tippa mustikkasosetta sinne tänne ja vedä lusikalla huolimattomasti kakun pintaa pitkin, jotta mustikkasose sekoittuu, mutta siitä jää raitoja. Jos käytössäsi on tuoreita mustikoita, ripottele niitä kakun pinnalle. Nosta tarjolle!
Vinkki!
Voit halutessasi puolittaa reseptin ja valmistaa sen halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Voit valmistaa kakun myös muista marjoista tai marjasekoituksista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.