Hyydytetty luumujuustokakku

Pikkujouluun ja joulukahville sopiva herkullinen hyydytetty luumujuustokakku valmistetaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

8–10 annosta

25 min + 12 tuntia

Arviot (87 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
Täyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g luumumarmeladia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
Koristeluun
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama piparkakku 

Ohjeet

Murusta piparkakut muovipussissa lihanuijalla tai laita tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.

Laita liivatelehdet limittäin likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja luumumarmeladi sekä vaniljasokeri ja sokeri.

Kiehauta vesitilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele keskelle murustettuja piparkakkuja. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Laita halutessasi koristeeksi tähtianiksia tai kanelitankoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.