Hyydytetty luumujuustokakku

Pikkujouluun ja joulukahville sopiva herkullinen hyydytetty luumujuustokakku valmistetaan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

8–10 annosta

PT25M

25 min + 12 tuntia

Arviot (91 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
Täyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g luumumarmeladia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
Koristeluun
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama piparkakku 

Ohjeet

Murusta piparkakut muovipussissa lihanuijalla tai laita tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.

Laita liivatelehdet limittäin likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja luumumarmeladi sekä vaniljasokeri ja sokeri.

Kiehauta vesitilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele keskelle murustettuja piparkakkuja. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Laita halutessasi koristeeksi tähtianiksia tai kanelitankoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?