Hyydytetty appelsiini-suklaakakku

8–10 annosta 4 tuntia
Ilman liivatetta hyydytetyn appelsiini-suklaakakun täytteessä on appelsiinituorejuustoa ja tummaa suklaata.
Hyydytetty appelsiini-suklaakakku
Arvioi: (43kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 munaa
    • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3/4 dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 200 g tummaa suklaata
    • 2 dl vispikermaa
    • 200 g appelsiinituorejuustoa
    • ½–1 tl luomuappelsiinin kuorta raasteena
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl ruoka- tai kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Pinnalle

    • kumkvatteja
    • Dansukker Tomusokeria

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa vuoan pohjalle uusi leivinpaperi. Laita taikinapohja vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Paloittele suklaasta 150 grammaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Rouhi loput suklaasta veitsellä karkeaksi rouheeksi.

    Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, appelsiininkuoriraaste ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon sulatettu ja rouhittu suklaa.

    Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kasariin ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin minuutin ajan. Jäähdytä muutama minuutti. Lisää seos vähän kerrallaan täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte kostutetun pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Pyöräytä kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Irrota vuoan reunat ja valuta kakku tarjoiluvadille. Koristele kumkvateilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker