Hyvä marjakiisseli

Marjakiisseli kuuluu perinteisiin suomalaisiin jälkiruokiin. Se on helppo valmistaa mistä tahansa marjoista.

6 annosta

10 minuuttia

Arviot (162 kpl)

Ainekset

6 dl vettä
2 dl marjoja (mustikoita, punaherukoita tms.)
1-1,5 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
0,5 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
Valmiin kiisselin joukkoon
4-5 dl pakastemarjoja maun mukaan
Pinnalle
1-2 rkl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Keitä vettä, marjoja ja sokeria 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita kylmän veden joukkoon perunajauhot ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Ripottele jäiset marjat laakeaan tarjoiluastiaan ja kaada kiisseli päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana sellaisenaan tai maidon/kermavaahdon kera.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.