Hunnutettu omenakakku

1½ tuntia
Omenaisessa britakakussa on mantelinen pohja omenasose-vaniljatäytteellä ja marenkihuntu.
Hunnutettu omenakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 isoa kananmunan keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Pinnalle

  • 2 isoa kananmunan valkuaista
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Väliin

  • 4 dl makeuttamatonta omenasosetta
  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ dl Dansukker Kanelisokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl vaniljarahkaa

Vaahdota voi, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja levitä marenki kakkupohjan toiselle puolikkaalle. Ripota pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa kakkulevy kahtia ja anna jäähtyä.

Nosta kuorruttamaton kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä päälle fariinisokerilla maustettua omenasosetta. Ripota soseen pinnalle kanelisokeria.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Jos haluat, voit lisätä hieman sokeria ja vaniljasokeria. Levitä rahkaseos omenasoseen päälle. Nosta marenkilevy päällimmäiseksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker