Hunajakenno

½ tuntia
Television kokkiohjelmista tutuksi tullutta hunajakennoa käytetään jälkiruokien koristeluun.
Hunajakenno
Arvioi: (149 kpl)

Ainekset

  • 500 g Dansukker Taloussokeria
  • ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soodaa

Mittaa sokeri, siirapit ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes sokeriseos on 130–150-asteista. Hunajakenno on 130 asteessa vaalean keltaista sisältä, 150 asteessa hunajakennoon tulee paahteisempi väri ja makuun pientä karvautta. Käytä lämpömittaria.

Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle pellille. Jäähdytä. 

Käytä hunajakennoa jälkiruokien koristeluun tai paloittele se suupalakokoon makeisiksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker