Höyrymehun perusohje

Suurista määristä marjoja ja hedelmiä kannattaa tehdä mehua höyrystämällä ne mehustimella eli mehumaijalla. Marjakilosta tulee noin litra höyrymehua.

PT1H

n. 90 min

Arviot (795 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

kypsiä marjoja tai hedelmiä
Dansukker Taloussokeria 300–500 g/marjakilo

Ohjeet

1. Huuhdo marjat tarvittaessa. Marjat voi käyttää terttuineen. Kaada marjat ja sokeri kerroksittain höyrymehustimen marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja tai hedelmiä.

2. Sulje höyrymehustimen kansi tiiviisti. Anna veden kiehua pohjakattilassa 30–80 minuuttia eli kunnes marjat ovat vaalentuneet.

3. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin marjojen päälle.

4. Valuta mehu kattilaan. Mehua ei pulloteta suoraan höyrymehustimesta, koska mehun voimakkuus ja sokeripitoisuus vaihtelevat ensimmäisen ja viimeisen valutuskerran välillä.

5. Kiehauta koko mehuerä nopeasti. Kuori vaahto. Pullota mehu pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje korkit välittömästi. Säilytä viileässä.

– Yhdestä marjakilosta saadaan noin 1 litra höyrymehua.
– Sokerin avulla mehu irtoaa marjoista paremmin ja saat enemmän mehua.
– Voit myös sekoittaa useampia marjalaatuja keskenään.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!