Ainekset
iso kourallinen maitohorsman kukkia
1 litra kotimaisia mansikoita
2 rkl vettä
3 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria
Ohjeet
Nypi maitohorsman latvoista kukat ja nuput kulhoon, jossa on kylmää vettä (tee tämä ulkona, jotta et tuo ötököitä sisään – vedessä ne tulevat ulos kukista ja lentävät pois). Laita kukat vielä hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.
Perkaa mansikat. Käytä mielellään tuoreita kotimaisia mansikoita. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi päälle.
Kuumenna, kunnes höyryä alkaa syntyä.
Lisää luomuhillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.
Lisää seuraavaksi horsman kukat. Sekoita hiukan.
Käännä lieden teho miedolle ja keitä noin 10 minuuttia.
Jäähdytä hilloa 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto hillon pinnalta.
Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.
Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.
Vinkki!
Muistathan kerätä käyttämäsi horsmat suojaisilta paikoilta, ei esimerkiksi autoteiden varsilta. Kerätyt kukat kannattaa käyttää heti, sillä ne nuutuvat helposti eivätkä kestä esimerkiksi seuraavaan päivään.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.