Horsmankukka-mansikkahillo

Tuunaa mansikkahillo kesän kauneimmalla villiyrtillä eli maitohorsman kukilla! Hienostuneen makuinen hillo koristellussa purkissa on kaunis kesälahja tai vieminen ystävälle sekä sukulaisille.

2 purkillista

10 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

iso kourallinen maitohorsman kukkia
1 litra kotimaisia mansikoita
2 rkl vettä
3 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria

Ohjeet

Nypi maitohorsman latvoista kukat ja nuput kulhoon, jossa on kylmää vettä (tee tämä ulkona, jotta et tuo ötököitä sisään – vedessä ne tulevat ulos kukista ja lentävät pois). Laita kukat vielä hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.

Perkaa mansikat. Käytä mielellään tuoreita kotimaisia mansikoita. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi päälle.

Kuumenna, kunnes höyryä alkaa syntyä.

Lisää luomuhillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.

Lisää seuraavaksi horsman kukat. Sekoita hiukan.

Käännä lieden teho miedolle ja keitä noin 10 minuuttia.

Jäähdytä hilloa 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto hillon pinnalta.

Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.

Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

Vinkki!
Muistathan kerätä käyttämäsi horsmat suojaisilta paikoilta, ei esimerkiksi autoteiden varsilta. Kerätyt kukat kannattaa käyttää heti, sillä ne nuutuvat helposti eivätkä kestä esimerkiksi seuraavaan päivään.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.