Horsmankukka-mansikkahillo

Tuunaa mansikkahillo kesän kauneimmalla villiyrtillä eli maitohorsman kukilla! Hienostuneen makuinen hillo koristellussa purkissa on kaunis kesälahja tai vieminen ystävälle sekä sukulaisille.

2 purkillista

10 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

iso kourallinen maitohorsman kukkia
1 litra kotimaisia mansikoita
2 rkl vettä
3 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria

Ohjeet

Nypi maitohorsman latvoista kukat ja nuput kulhoon, jossa on kylmää vettä (tee tämä ulkona, jotta et tuo ötököitä sisään – vedessä ne tulevat ulos kukista ja lentävät pois). Laita kukat vielä hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.

Perkaa mansikat. Käytä mielellään tuoreita kotimaisia mansikoita. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi päälle.

Kuumenna, kunnes höyryä alkaa syntyä.

Lisää luomuhillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.

Lisää seuraavaksi horsman kukat. Sekoita hiukan.

Käännä lieden teho miedolle ja keitä noin 10 minuuttia.

Jäähdytä hilloa 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto hillon pinnalta.

Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.

Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

Vinkki!
Muistathan kerätä käyttämäsi horsmat suojaisilta paikoilta, ei esimerkiksi autoteiden varsilta. Kerätyt kukat kannattaa käyttää heti, sillä ne nuutuvat helposti eivätkä kestä esimerkiksi seuraavaan päivään.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.