Horsmankukka-mansikkahillo

Tuunaa mansikkahillo kesän kauneimmalla villiyrtillä eli maitohorsman kukilla! Hienostuneen makuinen hillo koristellussa purkissa on kaunis kesälahja tai vieminen ystävälle sekä sukulaisille.

2 purkillista

PT10M

10 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

iso kourallinen maitohorsman kukkia
1 litra kotimaisia mansikoita
2 rkl vettä
3 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria

Ohjeet

Nypi maitohorsman latvoista kukat ja nuput kulhoon, jossa on kylmää vettä (tee tämä ulkona, jotta et tuo ötököitä sisään – vedessä ne tulevat ulos kukista ja lentävät pois). Laita kukat vielä hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.

Perkaa mansikat. Käytä mielellään tuoreita kotimaisia mansikoita. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi päälle.

Kuumenna, kunnes höyryä alkaa syntyä.

Lisää luomuhillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.

Lisää seuraavaksi horsman kukat. Sekoita hiukan.

Käännä lieden teho miedolle ja keitä noin 10 minuuttia.

Jäähdytä hilloa 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto hillon pinnalta.

Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.

Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

Vinkki!
Muistathan kerätä käyttämäsi horsmat suojaisilta paikoilta, ei esimerkiksi autoteiden varsilta. Kerätyt kukat kannattaa käyttää heti, sillä ne nuutuvat helposti eivätkä kestä esimerkiksi seuraavaan päivään.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?