Ainekset
1 rkl voita tai ruokaöljyä
6 punajuurta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus suolaa
1/2 tl kirveliä
n. 1 dl sinihomejuustomurua
Ohjeet
Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Paista kuumassa kasarissa tai pannulla voissa tai ruokaöljyssä. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon siirappi, suola ja kirveli.
Kaada ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175–200 asteessa välillä sekoitellen, kunnes punajuuret tuntuvat sopivan pureskeltavilta. Paistoaika riippuu punajuurten koosta ja halutusta kypsyysasteesta, mutta viitteellinen paistoaika on 30–40 minuuttia.
Ripottele pinnalle sinihomejuustoa ja käytä uunissa vielä sen verran, että juusto sulaa.
Tarjoa smetanan kanssa, sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Sopii erinomaisesti myös pikkujoulujen tai joulun tarjoilupöytään.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?