Ainekset
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
50 g sulatettua voita
6 dl maitoa
Suolakinuskikastike
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g voita
3 dl kuohukermaa
hyppysellinen suolahiutaleita (esim. Maldon)
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon keltuaiset, vehnäjauhot, ruokasooda, sokeri, voisula ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Paista kuumalla vohveliraudalla kauniin ruskeiksi.
Valmista seuraksi aavistuksen suolainen kinuskikastike.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja voi. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa poreilla. Lisää kerma ja anna kiehua usein sekoitellen, kunnes kastike on sopivan sakea. Mausta lopuksi hyppysellisellä suolahiutaleita.
Tarjoa vohveleiden kanssa banaaniviipaleita, tuoreita marjoja ja suolakinuskikastiketta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.