Ainekset
Kakkupohja
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
1,5 dl öljyä (rypsi tai auringonkukka)
3 dl maitoa
1 dl vahvaa kahvia
Vaahdotettu suklaaganache
4 dl kermaa
3 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
200 g (talous)suklaata
Koristeet
syötäviä kukkia kuten orvokkeja tai pelargonian terälehtiä
Ohjeet
Kakkupohja ja ganache kannattaa valmistaa päivää ennen kuin täytät ja koristelet kakun.
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka (n. 3 l) leivinpaperilla.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).
3. Sekoita munat, öljy, maito ja jäähtynyt kahvi. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.
4. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.
5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
6. Jäähdytä kakku ritilällä ja valmista ganache.
7. Paloittele suklaa kulhoon.
8. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi kattilassa.
9. Kaada kermaseos suklaan päälle ja anna suklaan sulaa rauhassa.
10. Sekoita suklaa-kermaseos lusikalla ja nosta jääkaappiin jäähtymään (mielellään yön yli).
11. Vatkaa täysin jäähtynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.
12. Leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kolmeen kerrokseen.
13. Levitä suklaaganachea kakun väliin ja nosta aina uusi kerros päälle. Levitä loput ganachesta kakun päälle ja sivuille palettiveitsellä. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.
14. Koristele kakku syötävillä kukilla.
Vinkki!
Saat kakusta helposti vegaanisen korvaamalla munat chiamunilla (1 chiamuna = 1 rkl chiasiemeniä sekoitetaan 3 rkl vettä). Käydä maidon tilalla kasvimaitoa.
Vegaanisen kuorrutuksen teet esimerkiksi vatkaamalla 300 g vegaanista tuorejuustoa ja 200 g vegaanista nutellaa.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!