Helppo suklaakakku

Helppo suklaakakku hurmaa juhlavieraat. Öljyyn tehty kakkupohja on mehevä ja vaahdotettava suklaaganache silkkisen pehmeä. Katso myös vinkit vegaanikakkuun.

n. 12 hlö

2 h + 12 h

Arviot (50 kpl)

Ainekset

Kakkupohja
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
1,5 dl öljyä (rypsi tai auringonkukka)
3 dl maitoa
1 dl vahvaa kahvia

Vaahdotettu suklaaganache
4 dl kermaa
3 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
200 g (talous)suklaata

Koristeet
syötäviä kukkia kuten orvokkeja tai pelargonian terälehtiä

Ohjeet

Kakkupohja ja ganache kannattaa valmistaa päivää ennen kuin täytät ja koristelet kakun.

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan noin 18–20 cm kakkuvuoka (n. 3 l) leivinpaperilla.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).

3. Sekoita munat, öljy, maito ja jäähtynyt kahvi. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.

4. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.

5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.

6. Jäähdytä kakku ritilällä ja valmista ganache.  

7. Paloittele suklaa kulhoon.

8. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi kattilassa.

9. Kaada kermaseos suklaan päälle ja anna suklaan sulaa rauhassa.

10. Sekoita suklaa-kermaseos lusikalla ja nosta jääkaappiin jäähtymään (mielellään yön yli).

11. Vatkaa täysin jäähtynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.

12. Leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kolmeen kerrokseen.

13. Levitä suklaaganachea kakun väliin ja nosta aina uusi kerros päälle. Levitä loput ganachesta kakun päälle ja sivuille palettiveitsellä. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.

14. Koristele kakku syötävillä kukilla.

Vinkki!
Saat kakusta helposti vegaanisen korvaamalla munat chiamunilla (1 chiamuna = 1 rkl chiasiemeniä sekoitetaan 3 rkl vettä). Käydä maidon tilalla kasvimaitoa. 
Vegaanisen kuorrutuksen teet esimerkiksi vatkaamalla 300 g vegaanista tuorejuustoa ja 200 g vegaanista nutellaa.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.