Ainekset
5 omenaa
2 rkl vettä
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
Muruseos
50 g voita
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1–2 hyppysellistä sormisuolaa
Tarjoiluun
kermavaahtoa
Ohjeet
Kuori ja paloittele omenat. Pane omenat kattilaan. Sekoita joukkoon vesi, sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna ja keitä noin 6 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään muruseoksen ainekset. Levitä leivinpaperoidulle pellille. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä.
Jaa omenaseos neljään jälkiruokakulhoon ja ripottele muru päälle. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?