Ainekset
5 omenaa
2 rkl vettä
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
Muruseos
50 g voita
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1–2 hyppysellistä sormisuolaa
Tarjoiluun
kermavaahtoa
Ohjeet
Kuori ja paloittele omenat. Pane omenat kattilaan. Sekoita joukkoon vesi, sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna ja keitä noin 6 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään muruseoksen ainekset. Levitä leivinpaperoidulle pellille. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä.
Jaa omenaseos neljään jälkiruokakulhoon ja ripottele muru päälle. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!
Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.