Ainekset
Torttupohja
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
0.5 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
200 g maustettua marjarahkaa (kuningatar)
100 g maustamatonta rahkaa
2 dl vispikermaa
5 dl marjoja (mustikka, mansikka, vadelma ja kirsikka)
syötäviä kukkia
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Sekoita rahkat keskenään ja levitä jäähtyneen torttupohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele rahkan päälle.
Nosta marjat ja syötävät kukat tortun päälle ja nauti!
Vinkki!
Voit maustaa rahkakerroksen myös itse survotuilla marjoilla ja sopivalla määrällä sokeria.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?