Helppo marja-rahkatorttu

Leivo helppo marja-rahkatorttu! Pohjan päälle tulee kerroksittain marjarahkaa, vispikermaa ja paljon erilaisia marjoja. Ai että, kesä maistuu juuri tältä!

noin 10 hlö

PT30M
PT0M
Tortut

30 min

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Torttupohja

3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
0.5 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl jauhettua kardemummaa

Täyte

200 g maustettua marjarahkaa (kuningatar)
100 g maustamatonta rahkaa
2 dl vispikermaa
5 dl marjoja (mustikka, mansikka, vadelma ja kirsikka)
syötäviä kukkia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita rahkat keskenään ja levitä jäähtyneen torttupohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele rahkan päälle.

Nosta marjat ja syötävät kukat tortun päälle ja nauti!

Vinkki!
Voit maustaa rahkakerroksen myös itse survotuilla marjoilla ja sopivalla määrällä sokeria.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?