Ainekset
Torttupohja
3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
0.5 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
200 g maustettua marjarahkaa (kuningatar)
100 g maustamatonta rahkaa
2 dl vispikermaa
5 dl marjoja (mustikka, mansikka, vadelma ja kirsikka)
syötäviä kukkia
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Sekoita rahkat keskenään ja levitä jäähtyneen torttupohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele rahkan päälle.
Nosta marjat ja syötävät kukat tortun päälle ja nauti!
Vinkki!
Voit maustaa rahkakerroksen myös itse survotuilla marjoilla ja sopivalla määrällä sokeria.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.