Helppo marja-rahkatorttu

Leivo helppo marja-rahkatorttu! Pohjan päälle tulee kerroksittain marjarahkaa, vispikermaa ja paljon erilaisia marjoja. Ai että, kesä maistuu juuri tältä!

noin 10 hlö

PT25M

30 min

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Torttupohja

3 kananmunaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
0.5 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl jauhettua kardemummaa

Täyte

200 g maustettua marjarahkaa (kuningatar)
100 g maustamatonta rahkaa
2 dl vispikermaa
5 dl marjoja (mustikka, mansikka, vadelma ja kirsikka)
syötäviä kukkia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita rahkat keskenään ja levitä jäähtyneen torttupohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele rahkan päälle.

Nosta marjat ja syötävät kukat tortun päälle ja nauti!

Vinkki!
Voit maustaa rahkakerroksen myös itse survotuilla marjoilla ja sopivalla määrällä sokeria.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.