Ainekset
100 g voita
2 (luomu)sitruunan kuori
1 ½ dl sitruunamehua
2 ½ dl Dansukker Talousokeria
3 kananmunaa
Ohjeet
1. Mittaa voi paloina mikron kestävään astiaan ja sulata. Jätä sivuun.
2. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu voisulan sekaan. Mittaa sekaan myös sokeri ja sekoita ainekset lusikalla.
3. Riko kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne kunnolla rikki haarukalla. Lisää munat sitruuna-voiseokseen ja sekoita kunnolla.
4. Nosta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 8 minuuttia. Sekoita curdia vispilällä aina ensin 30 sekunnin ja lopuksi 1 minuutin välein, kunnes se kiehahtaa ja selvästi saostuu sekä paksunee. Valmistusaika riippuu aina mikron tehosta. Tarpeen vaatiessa lisää 1–2 minuuttia kuumennusaikaa.
5. Siivilöi curd ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna curdin jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin, jossa tahna tekeytyy seuraavaan päivään. Säilyvyys oikein säilöttynä jääkaapissa 2–3 viikkoa.
Vinkki!
Kokeile tehdä curdia myös appelsiineista ja limeteistä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!