Ainekset
100 g voita
2 (luomu)sitruunan kuori
1 ½ dl sitruunamehua
2 ½ dl Dansukker Talousokeria
3 kananmunaa
Ohjeet
1. Mittaa voi paloina mikron kestävään astiaan ja sulata. Jätä sivuun.
2. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu voisulan sekaan. Mittaa sekaan myös sokeri ja sekoita ainekset lusikalla.
3. Riko kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne kunnolla rikki haarukalla. Lisää munat sitruuna-voiseokseen ja sekoita kunnolla.
4. Nosta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 8 minuuttia. Sekoita curdia vispilällä aina ensin 30 sekunnin ja lopuksi 1 minuutin välein, kunnes se kiehahtaa ja selvästi saostuu sekä paksunee. Valmistusaika riippuu aina mikron tehosta. Tarpeen vaatiessa lisää 1–2 minuuttia kuumennusaikaa.
5. Siivilöi curd ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna curdin jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin, jossa tahna tekeytyy seuraavaan päivään. Säilyvyys oikein säilöttynä jääkaapissa 2–3 viikkoa.
Vinkki!
Kokeile tehdä curdia myös appelsiineista ja limeteistä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?