Helppo lemon curd mikrossa

Valmista helppo lemon curd mikrossa! Sitruunatahnaa voi käyttää leivonnaisissa ja jälkiruoissa tai sellaisenaan vaikkapa paahtoleivällä.

noin 3 dl valmista curdia

PT10M

15 min

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita
2 (luomu)sitruunan kuori
1 ½ dl sitruunamehua
2 ½ dl Dansukker Talousokeria
3 kananmunaa

 

Ohjeet

1. Mittaa voi paloina mikron kestävään astiaan ja sulata. Jätä sivuun.

2. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu voisulan sekaan. Mittaa sekaan myös sokeri ja sekoita ainekset lusikalla.

3. Riko kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne kunnolla rikki haarukalla. Lisää munat sitruuna-voiseokseen ja sekoita kunnolla.

4. Nosta kulho mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 8 minuuttia. Sekoita curdia vispilällä aina ensin 30 sekunnin ja lopuksi 1 minuutin välein, kunnes se kiehahtaa ja selvästi saostuu sekä paksunee. Valmistusaika riippuu aina mikron tehosta. Tarpeen vaatiessa lisää 1–2 minuuttia kuumennusaikaa.

5. Siivilöi curd ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna curdin jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin, jossa tahna tekeytyy seuraavaan päivään. Säilyvyys oikein säilöttynä jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Vinkki!
Kokeile tehdä curdia myös appelsiineista ja limeteistä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.