Helppo laskiaispiirakka

Helppo laskiaispiirakka lehtitaikinasta on nopea vaihtoehto laskiaispullille. Täytä herkullisen rapea piirakka itse tehdyllä vadelmahillolla ja kermavaahdolla.

n. 12 palaa

PT40M

45 min

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
1 kananmuna voiteluun
1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
noin 3 dl kardemummaista vadelmahilloa (ohje alla)
5 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 dl pakastekuivattua vadelmaa
1 dl mantelilastuja

Kardemummainen vadelmahillo
6 dl kotimaisia pakastevadelmia
1/2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
2 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria
2 tl kardemummaa

Ohjeet

Valmista hillo edellisenä päivänä: Mittaa vadelmat, sitruuna ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää kardemumma ja keitä vielä hetki. Kuori vaahto ja nosta jäähtymään. Purkita puhtaaseen hillopurkkiin.

Kaulitse lehtitaikinalevy ohueksi suoraan pellille. Vedä reunoille viillot, niin että piirakan reunoille jää noin 2 cm tilaa. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria (ja mantelilastuja).

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta halutessasi tomusokerilla. Levitä hillo jäähtyneelle pohjalle ja pursota seuraavaksi kerma päälle.

Koristele pakastekuivatulla vadelmalla ja mantelilastuilla, tarjoile heti.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?