Helppo laskiaispiirakka

Helppo laskiaispiirakka lehtitaikinasta on nopea vaihtoehto laskiaispullille. Täytä herkullisen rapea piirakka itse tehdyllä vadelmahillolla ja kermavaahdolla.

n. 12 palaa

PT40M

45 min

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
1 kananmuna voiteluun
1 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
noin 3 dl kardemummaista vadelmahilloa (ohje alla)
5 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 dl pakastekuivattua vadelmaa
1 dl mantelilastuja

Kardemummainen vadelmahillo
6 dl kotimaisia pakastevadelmia
1/2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
2 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria
2 tl kardemummaa

Ohjeet

Valmista hillo edellisenä päivänä: Mittaa vadelmat, sitruuna ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää kardemumma ja keitä vielä hetki. Kuori vaahto ja nosta jäähtymään. Purkita puhtaaseen hillopurkkiin.

Kaulitse lehtitaikinalevy ohueksi suoraan pellille. Vedä reunoille viillot, niin että piirakan reunoille jää noin 2 cm tilaa. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria (ja mantelilastuja).

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta halutessasi tomusokerilla. Levitä hillo jäähtyneelle pohjalle ja pursota seuraavaksi kerma päälle.

Koristele pakastekuivatulla vadelmalla ja mantelilastuilla, tarjoile heti.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.