Helppo kakku kahvipöytään

Kakkupohja on helppo valmistaa: ainekset mitataan laseittain. Näyttävän päällisen kuvion raidat on vedetty puutikulla ennen kuorrutteen kuivumista.

12–16 palaa

1 tunti

Arviot (19 kpl)

Ainekset

Vuokaan
leivinpaperia
rypsiöljyä
Pohja
1 lasillinen Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pohjan käsittelyyn
sokeria
Valkoinen kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
noin 1 ½ rkl vettä
Punainen kuorrutus
1 dl Dansukker Tomusokeria

punaista pastaväriä
noin 1 ½ tl vettä
Koristeeksi
kotimaisia ruusuja
munanvalkuaista
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa esille suorakaiteenmuotoinen uunivuoka (22x22). Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja sipaise leivinpaperin pintaan rypsiöljyä.

2. Mittaa sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot kolmeen eri lasiin (vetoisuus noin 2 dl). Sekoita vehnäjauhoihin teelusikallinen leivinjauhetta.

3. Siirrä sokeri ja kananmunat kulhoon ja vaahdota ne vaaleaksi vaahdoksi vispilällä tai käsivatkaimella.

4. Siivilöi kananmuna-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.

5. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

6. Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Nosta kakku paperin avulla vuoasta.

7. Sekoita valkoisen kuorrutteen raaka-aineet kulhossa. Lisää tarvittaessa pienen pieni tilkkanen vettä, kunnes seos on levitettävissä kakun päälle. Voit levittää kakulle ensin puolet kuorrutteesta ja lisätä jäljellä olevaan kuorrutteeseen tilkkasen vettä, ja valuttaa tämän ohuemman kuorrutteen edellisen päälle.

8. Sekoita keskenään punaisen kuorrutteen raaka-aineet ja pursota tai valuta seosta lusikalla kakun päälle kuvioiksi.

9. Riko eriväristen kuorrutteiden rajapinta vetämällä viivoja puutikulla.

10. Voit sokeroida koristeeksi ruusuja. Riko valkuaisen rakenne vispaamalla sitä hiukan haarukalla. Upota kukkanen valkuaiseen, ravistele ja ripottele kukalle sokeria. Anna kuivahtaa ja käytä kakun koristeena.

Vinkki!
Voit koristella jäljelle jäävällä tomusokeriseoksella keksejä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.