Helppo ja nopea omenapiirakka

Maukas omenapiirakka ilman kananmunaa on helppo muokata myös gluteenittomaksi.

noin 6 annosta

PT40M

45 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte
750 g omenoita
1 dl mantelilastuja
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita kunnes se on sulanut. Lisää vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 26 cm).

Kuori ja lohko omenat. Pane lohkot vuokaan ja sirottele päälle mantelilastut. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja perunajauhot. Sirottele seos omenoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.