Helpot piparminttupallot

Kermaisen makuinen, pehmeä piparminttupallo on dipattu suklaaseen ja koristeltu strösselein. Itse tehdyt makeiset ovat ihana syötävä lahja, joka ilahduttaa saajaansa. Helpot piparminttupallot on minttusuklaan ystävän suosikki!

n. 60 palloa

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1,5 tl piparminttu-aromia
500 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita

Ohjeet

Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.

Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi, kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Nosta leivinpaperi pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti, kuten konvehdit.

Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Säilyvyys: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Vinkki!
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.