Helpot piparminttupallot

Kermaisen makuinen, pehmeä piparminttupallo on dipattu suklaaseen ja koristeltu strösselein. Itse tehdyt makeiset ovat ihana syötävä lahja, joka ilahduttaa saajaansa. Helpot piparminttupallot on minttusuklaan ystävän suosikki!

n. 60 palloa

PT55M

1 tunti

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1,5 tl piparminttu-aromia
500 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita

Ohjeet

Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.

Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi, kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Nosta leivinpaperi pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti, kuten konvehdit.

Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Säilyvyys: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Vinkki!
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.