Helpot piparminttupallot

Kermaisen makuinen, pehmeä piparminttupallo on dipattu suklaaseen ja koristeltu strösselein. Itse tehdyt makeiset ovat ihana syötävä lahja, joka ilahduttaa saajaansa. Helpot piparminttupallot on minttusuklaan ystävän suosikki!

n. 60 palloa

1 tunti

Arviot (14 kpl)

Ainekset

80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1,5 tl piparminttu-aromia
500 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita

Ohjeet

Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.

Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi, kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Nosta leivinpaperi pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti, kuten konvehdit.

Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Säilyvyys: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Vinkki!
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.