Helpot piparminttupallot - Dansukker

Helpot piparminttupallot

n. 60 palloa 1 tunti
Kermaisen makuinen, pehmeä piparminttupallo on dipattu suklaaseen ja koristeltu strösselein. Itse tehdyt makeiset ovat ihana syötävä lahja, joka ilahduttaa saajaansa. Helpot piparminttupallot on minttusuklaan ystävän suosikki!
Helpot piparminttupallot
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1,5 tl piparminttu-aromia
  • 500 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • 350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
  • strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita

Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.

Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi, kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Nosta leivinpaperi pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti, kuten konvehdit.

Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Säilyvyys: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Vinkki!
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

 


;