Helpot pikkelöidyt punajuuret

Helpot pikkelöidyt punajuuret saavat makua sipulista ja appelsiinista. Pikkeliliemessä on punaviinietikkaa ja tummaa siirappia. Testaa – pikkelöity punajuuri on maistuva ruokien lisuke!

1 litra

1 tunti

Arviot (39 kpl)

Ainekset

500 g punajuuria
1 pieni sipuli
½ luomuappelsiinia

Pikkeliliemi
2 dl punaviinietikkaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä

Ohjeet

Keitä huuhdellut punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa kuorineen kahtia ja puolikas edelleen viipaleiksi.

Lado punajuuret kerroksittain sipulien ja appelsiiniviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.

Mittaa etikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!