Helpot pikkelöidyt punajuuret - Dansukker

Helpot pikkelöidyt punajuuret

1 litra 1 tunti
Helpot pikkelöidyt punajuuret saavat makua sipulista ja appelsiinista. Pikkeliliemessä on punaviinietikkaa ja tummaa siirappia. Testaa – pikkelöity punajuuri on maistuva ruokien lisuke!
Helpot pikkelöidyt punajuuret
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 500 g punajuuria
  • 1 pieni sipuli
  • ½ luomuappelsiinia

Pikkeliliemi

  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä

Keitä huuhdellut punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa kuorineen kahtia ja puolikas edelleen viipaleiksi.

Lado punajuuret kerroksittain sipulien ja appelsiiniviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.

Mittaa etikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.

Katso video: Helpot pikkelöidyt punajuuret

Reseptin on laatinut

Dansukker

;