Helpot pikkelöidyt punajuuret

Helpot pikkelöidyt punajuuret saavat makua sipulista ja appelsiinista. Pikkeliliemessä on punaviinietikkaa ja tummaa siirappia. Testaa – pikkelöity punajuuri on maistuva ruokien lisuke!

1 litra

PT55M

1 tunti

Arviot (51 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g punajuuria
1 pieni sipuli
½ luomuappelsiinia

Pikkeliliemi
2 dl punaviinietikkaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä

Ohjeet

Keitä huuhdellut punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa kuorineen kahtia ja puolikas edelleen viipaleiksi.

Lado punajuuret kerroksittain sipulien ja appelsiiniviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.

Mittaa etikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?