Ainekset
500 g punajuuria
1 pieni sipuli
½ luomuappelsiinia
Pikkeliliemi
2 dl punaviinietikkaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
Ohjeet
Keitä huuhdellut punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.
Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa kuorineen kahtia ja puolikas edelleen viipaleiksi.
Lado punajuuret kerroksittain sipulien ja appelsiiniviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Mittaa etikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?