Ainekset
500 g punajuuria
1 pieni sipuli
½ luomuappelsiinia
Pikkeliliemi
2 dl punaviinietikkaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
Ohjeet
Keitä huuhdellut punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia.
Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa kuorineen kahtia ja puolikas edelleen viipaleiksi.
Lado punajuuret kerroksittain sipulien ja appelsiiniviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Mittaa etikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!