Hedelmätorttu

6–8 annosta 1 tunti
Mantelitäytteisen hedelmätortun voi paistaa myös tartelettivuoissa.
Hedelmätorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Luomu- tai Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia

Täyte

  • 4 dl kahvikermaa
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 100 g raastettua mantelimassaa TAI
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle koristeeksi

  • noin 5 dl hedelmiä tai marjoja
  • 1 dl omenatuoremehua
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

1. Voitele piirasvuoka, jossa on syvennys täytettä varten. Voit käyttää myös annoskokoisia tartelettivuokia. Leivitä korppujauholla tai mantelijauheella. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin ja paista noin 20 minuuttia, annoskokoisia 15 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä puolisen minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kaada piiraan syvennykseen. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

4. Koristele pinta hedelmillä tai marjoilla. Kiehauta mehu ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta ja jäähdytä. Lusikoi hieman hyytyneenä hedelmien tai marjojen pinnalle. Hyydytä kylmässä vielä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker