Hedelmätorttu

Kerma-mantelitäytteisen hedelmätortun voi paistaa myös leivoksiksi tartelettivuoissa.

6–8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Luomu- tai Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl jauhettua mantelia

Täyte
4 dl kahvikermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
100 g raastettua mantelimassaa TAI
1 dl jauhettua mantelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle koristeeksi
noin 5 dl hedelmiä tai marjoja
1 dl omenatuoremehua
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Voitele piirasvuoka, jossa on syvennys täytettä varten. Voit käyttää myös annoskokoisia tartelettivuokia. Leivitä korppujauholla tai mantelijauheella. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin ja paista noin 20 minuuttia, annoskokoisia 15 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä puolisen minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kaada piiraan syvennykseen. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

4. Koristele pinta hedelmillä tai marjoilla. Kiehauta mehu ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta ja jäähdytä. Lusikoi hieman hyytyneenä hedelmien tai marjojen pinnalle. Hyydytä kylmässä vielä hetki ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.