Hedelmätäytekakku

Raikas hedelmätäytekakku maistuu kevään juhlissa. Tutustu reseptiin – muhkean kokoisessa hedelmäkermakakussa on mangonmakuinen kerma-tuorejuustotäyte ja koristeluna kauniin kiiltävät hedelmät ja marjat.

20 annosta

PT55M

60–70 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
nokare voita tai margariinia
korppujauhoja

Kostutus
2–3 dl omenamehua

Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g tuorejuustoa
3 dl mangososetta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl marjoja (tuore tai pakaste)
150 g aprikoosihilloa

Koristeluun
2–3 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 5 dl hedelmiä (tuore tai säilyke) ja marjoja (tuore tai pakaste)
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on 25–26 cm.

Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan ja paista 150–175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri.

Levitä kerrosten päälle aprikoosihilloa ja laita päälle mangovaahto ja marjoja. Toista kerrokset.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuorruta kakku kermalla ja asettele päälle hedelmät ja marjat mielesi mukaan.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki. Sivele pullasudilla lientä marjojen ja hedelmien päälle kiilloksi.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Vinkki!
Leivo kakkupohja jo hyvissä ajoin valmiiksi. Täytä kakku edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään tai vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!