Ainekset
½ dl rusinoita
5–6 kuivattua aprikoosia
1 dl appelsiinimehua tai muuta hedelmämehua
8–9 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl vaniljajogurttia tai rahkaa
3 munaa
Täyte
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Taloussokeria
1 dl mantelijauhetta
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Ohjeet
Laita rusinat ja aprikoosit kulhoon yhdessä appelsiinimehun kanssa. Anna turvota muutama tunti, jotta hedelmät pehmenevät. Silppua hedelmät pieniksi paloiksi.
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja sokeri kulhossa. Vaivaa joukkoon sulatettu rasva, jogurtti tai rahka, munat ja hienonnetut hedelmät. Vaivaa taikina tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse jauhotetulla leivinlaudalla suorakaiteen malliseksi levyksi.
Sekoita täytteen ainekset ja levitä kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa noin puolentoista sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita paperivuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?