Hedelmäjuustokakku

noin 12 annosta 3 tuntia
Vegaanisen ja gluteenittoman juustokakun päällä on hedelmäviipaleita ja kaunis kiille.
Hedelmäjuustokakku
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaurakeksejä
    • 70 g maidotonta margariinia

    Täyte

    • 2,5 dl kauravispiä
    • 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
    • 1,5 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 limetin kuori ja 1 tl mehua
    • 1 appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
    • 1 sitruunan kuori ja 1 tl mehua
    • 1 dl mangososetta

    Pinnalle

    • 1 kiivi
    • 2 mansikkaa
    • 1 säilykepersikka
    • 1 säilykemango
    • 1 säilykepäärynä
    • muutama viipale appelsiinia
    • vadelmia
    • 1 dl appelsiinin ja limetin mehua
    • 0,75 dl säilykehedelmien lientä
    • 0,25 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    1. Laita leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle.
    2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
    3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
    4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
    5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
    6. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
    7. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
    8. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
    9. Kääntele lopuksi kauravispivaahto joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
    10. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
    11. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
    12. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
    13. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
    14. Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
    15. Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
    16. Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
    17. Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.

    Vinkki!
    Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2–3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker