Ainekset
Pohja
200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaurakeksejä
70 g maidotonta margariinia
Täyte
2,5 dl kauravispiä
300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 (luomu)limetin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)sitruunan kuori ja 1 tl mehua
1 dl mangososetta
Pinnalle
1 kiivi
1 säilykepersikka
1 säilykemango
1 säilykepäärynä
muutama appelsiiniviipale
2 mansikkaa
vadelmia
2 dl vettä (voit korvata osan vastapuristetulla appelsiinimehulla)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Laita leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle.
2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
6. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
7. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
8. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
9. Kääntele lopuksi kauravispivaahto joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
10. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
11. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
12. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
13. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
14. Kiehauta kiilteen vesi (+ mehu) kattilassa.
15. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen (ja siivilöi liemi, mikäli mehu vaahtoaa).
16. Anna liemen jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes se paksunee. Sivele liemi lusikalla tai sudilla hedelmien ja marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin.
Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.
Vinkki!
Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2–3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!