Hedelmäinen keksikakku

Maailman helpoin täytekakku on näyttävä ja värikäs kuin sateenkaari. Kakku täytetään edellisenä päivänä, jolloin se ehtii pehmetä ihanteelliseksi leikata.

PT1H

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
3 pkt (à 175 g) Domino-keksejä (päärynä) *)
Täyte
5 dl vispikermaa *)
Domino-keksien täyte
Pinnalle
10 isoa mansikkaa
1 banaani
1 kiivi
n. 100 g valutettuja säilykemandariineja
pensasmustikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

 

*) Jos kakun tulee olla maidoton/vegaaninen, vaihda vispikerman tilalle kasvivispi ja Dominoiden tilalle Oreot.

Ohjeet

Erota Domino-keksien keksiosat toisistaan työntämällä veitsenkärki varovasti täytteen ja keksin väliin. Kaavi täyte keksin päältä kulhoon.

Jaa keksipuolikkaat kolmeen pinoon niin, että jokaiseen tulee 26 puolikasta. Aseta ensimmäiset 26 puolikasta tarjoilulautaselle, 15 ulkokehälle ja peitä lopuilla keskiosa. Keksejä voi puolittaa asettelun helpottamiseksi, mutta väleihin saa jäädä rakoja.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä keksitäytettä mikrossa miedolla lämmöllä lyhyen aikaa, jotta täyte notkistuu ja muistuttaa rakenteeltaan paksua jogurttia. Sekoita keksitäyte vatkaimella kermavaahdon joukkoon. Kylmä kermavaahto jäykistää keksitäytteen nopeasti uudelleen, joten älä pysäytä vatkainta yhdistämisvaiheen aikana. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 11 mm).

Pursota keksien päälle täytettä, ulkoreunaan tulevan täytteen voi pursottaa palluroiksi. Laita päälle seuraavat keksit ja pursota päälle loput täytteestä. Peitä toinen täytekerros jäljellä olevilla kekseillä. Laita kakku jääkaappiin noin vuorokaudeksi, jotta keksikerrokset pehmenevät.

Leikkaa mansikat, banaani ja kuorittu kiivi ohuiksi viipaleiksi. Aseta marjat ja hedelmät kakun päälle sisäkkäisiksi renkaiksi.

Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kiille koristeiden päälle sudin avulla. Hyytelösokeriseosta voi pitää lämpimänä lieden miedoimmalla teholla, jotta se säilyy juoksevana operaation ajan.

Vinkki!
Skaalaa reseptiä tarpeen mukaan! Tuplaamalla ainekset saat kakkuun reilusti enemmän korkeutta ja kakun riittävyys kaksinkertaistuu. Vastaavasti suloinen minikakku syntyy puolikkaalla annoksella, jolloin keksit voi asetella pienempään muodostelmaan (13 puolikasta per kerros).

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.