Hedelmäinen jogurttihyytelö

4 annosta 20 minuuttia + tunti
Herkullinen hedelmäinen kerrosjälkiruoka
Hedelmäinen jogurttihyytelö
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

    Hedelmähyytelö

    • tölkki säilöttyä mangoa (noin 400 g)
    • tölkki säilöttyä mandariinia (noin 250 g)
    • 2 appelsiinia
    • 2 dl vettä
    • 2 dl appelsiinituoremehua
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

    Kermahyytelö

    • 2 dl kermaa
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 100 g valkosuklaata
    • 2 ½ dl turkkilaista paksua jogurttia

    Koristeeksi

    • appelsiinilohkoja ja kärsimyshedelmää (passio)

    Valuta säilykehedelmät siivilässä. Leikkaa appelsiinien päät. Aseta hedelmät leikkuulaudalle ja kuori viiltämällä. Irrota hedelmälohkot kalvokennoistaan. Lado hedelmät lasimaljoihin.

    Kiehauta vesi ja mehu kattilassa, lisää hyytelösokeri hyvin sekoittaen. Keitä, kunnes liemi kirkastuu. Kaada hieman jäähtynyt seos hedelmien päälle maljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

    Mittaa kattilaan kerma, vaniljasokeri ja hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puolisen minuuttia. Paloittele joukkoon suklaa ja sulata se. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin sekoitat joukkoon jogurtin. Kaada seos hedelmien päälle ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin ajan. Koristele hedelmillä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker