Ainekset
Lakritsikastike
150 g pehmeää lakritsia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
Jäätelö
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl maitoa
Ohjeet
Mittaa lakritsikastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Lakritsikastike sakenee jäähtyessään. Lisää kastikkeeseen noin ¾ desiä kylmää vettä sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.
Mittaa jäätelöpohjan aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Nosta kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.
Kaada jäätelöseos tukevaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.
Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Ota kauhalla jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin. Koristele Halloween-tyyliin!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!