Halloweenin lakritsijäätelö

Jäätelön ystäville maistuu itse tehty lakritsijäätelö, jonka herkullinen maku ja tummat lakritsiraidat sopivat mainiosti Halloween-tunnelmaan.

1,5 litraa

PT1H

12 tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lakritsikastike
150 g pehmeää lakritsia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
Jäätelö
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
5 dl kuohukermaa

2 ½ dl maitoa

Ohjeet

Mittaa lakritsikastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Lakritsikastike sakenee jäähtyessään. Lisää kastikkeeseen noin ¾ desiä kylmää vettä sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.

Mittaa jäätelöpohjan aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Nosta kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Kaada jäätelöseos tukevaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Ota kauhalla jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin. Koristele Halloween-tyyliin!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.