Ainekset
200 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)
150 g voita tai margariinia
2 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Lakritsikastike
4 dl kuohukermaa
300 g lakritsifudgea
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
25 g voita
2 minttulakua
Ohjeet
Kuori kurpitsa ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva ja riko joukkoon munat. Lisää sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kurpitsakuutiot. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja jaa muffinivuokiin.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Mittaa kattilaan kerma, lakritsifudget ja siirappi. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes fudget sulavat. Liemi näyttää aluksi harmaalta, mutta sakenee, kun keität sitä tarpeeksi pitkään (noin 20 minuuttia). Valmis kastike on mustaa. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon nokare voita.
Lusikoi muffinien pinnalle lakritsikastiketta. Leikkaa minttulakut ohuiksi viipaleiksi ja aseta silmiksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.