Grillipossua ja reiluja kasviksia

Marinoitu porsaansisäfilee grillataan ja tarjoillaan pikantin omenalisäkkeen ja uunikasvisten kera.

4 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Possu

500 g porsaansisäfileetä paloiteltuna
4 varrastikkua
Marinadi

3 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 tl jauhettua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
(2 tl raastettua inkivääriä)
Pikantit omenakuutiot

3 omenaa kuorittuina ja kuutioituina
½ punaista chiliä silputtuna
½ luomulimetin mehu ja raastettu kuori
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl vettä
Uunikasvikset

noin 1 kg kuorittuja, pilkottuja kasviksia
(esim. porkkana, palsternakka, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, paprika)
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl öljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia tai oreganoa

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane possupalat marinadiin ja anna maustua vähintään tunti. Tuikkaa maustuneet lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa tai paista juuri ennen tarjoilua 3–4 minuuttia molemmin puolin.

Pane pikanttien omenakuutioiden ainekset kattilaan, sekoita ja keitä, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kasvispalat, siirappi, öljy ja mausteet uunipannussa tai isossa uunivuoassa. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele timjami- tai oreganosilppua pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.