Grillimestarin marjapiiraat

Tee kesällä marjapiirakkaa murupäällisellä grillissä – myös vegaanisesti! Grillimestarin marjapiiraat kootaan folionyyttiin, grillataan ja tarjotaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

6 annospiirasta

50 minuuttia

Arviot (89 kpl)

Ainekset

400 g marjoja

Taikina

100 g huoneenlämpöistä voita

½ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria

2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Ohjeet

1. Puhdista marjat.

2. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa marjat kaksinkertaisiin folionyytteihin ja ripottele taikina päälle. Alä sulje nyyttejä kokonaan.

3. Grillaa marjapiiraita kuumassa grillissä kannen alla noin 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pienissä annosvuoissa 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

4. Nauti marjapiiraat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Vinkki!
Vegaaniset marjapiiraat:
Korvaa voi kasvimargariinilla ja tarjoile piiraat kauravaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?