Grillimestarin marjapiiraat

Tee kesällä marjapiirakkaa murupäällisellä grillissä – myös vegaanisesti! Grillimestarin marjapiiraat kootaan folionyyttiin, grillataan ja tarjotaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

6 annospiirasta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (93 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

400 g marjoja

Taikina

100 g huoneenlämpöistä voita

½ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria

2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Ohjeet

1. Puhdista marjat.

2. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa marjat kaksinkertaisiin folionyytteihin ja ripottele taikina päälle. Alä sulje nyyttejä kokonaan.

3. Grillaa marjapiiraita kuumassa grillissä kannen alla noin 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pienissä annosvuoissa 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

4. Nauti marjapiiraat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Vinkki!
Vegaaniset marjapiiraat:
Korvaa voi kasvimargariinilla ja tarjoile piiraat kauravaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?