Grillattuja lohikyljyksiä ja yrttikastiketta

Marinoidun ja grillatun lohen kera maistuu kevyt ja raikas yrttikastike.

4 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 lohikyljystä à 150 g
Marinadi
puolikkaan luomulimetin mehu ja kuori
2 rkl öljyä
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
1–2 maustemitallista mustapippuria
Kastike
1 dl kevytranskankermaa
1 dl maitorahkaa
puolikkaan luomulimetin raastettu kuori
2 dl kuutioitua kuorittua, siemenetöntä kurkkua
1/2 dl hienonnettua purjoa tai salaattisipulia
1/4 dl hienonnettuja kapriksia
1/4 dl hienonnettua tilliä
1/4 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua oreganoa
1 tl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Huuhtele lohikyljykset ja pane ne muovipussiin. Kaada joukkoon marinadi ja anna maustua kylmässä 1–2 tuntia ennen grillaamista.

Kastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua kylmässä vähintään tunti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?