Ainekset
1 ison granaattiomenan siemenet
2 sitruunan mehu
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Poista granaattiomenasta siemenet mehuineen isoon kulhoon. Lisää sitruunamehu.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se siemenien päälle. Sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Anna siman käydä jääkaapissa 5–7 päivää. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Huom! Kun avaat pullon ensimmäistä kertaa, sima saattaa kuohua runsaasti.
Resepti / Blogi: Peggyn pieni punainen keittiö
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?