Grahamsämpylät

10–15 kpl 1 h 15 min
Mikä olisi parempaa kuin se hetki, kun otat ihan itse tehdyt, tuoksuvat sämpylät ulos uunista!
Grahamsämpylät
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

  • 2½ dl maitoa tai vettä
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl pomeranssinkuorta TAI
  • ½ rkl fenkolia tai kuminaa
  • 2 dl grahamjauhoja
  • n. 3 ½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • munaa, maitoa tai vettä

Pinnalle

  • seesamin-, pellavan- tai unikonsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Jaa taikina 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Vinkki!
Voit myös kaulia sämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker