Grahamsämpylät

Mikä olisi parempaa kuin se hetki, kun otat ihan itse tehdyt, tuoksuvat sämpylät ulos uunista!

10–15 kpl

1 h 15 min

Arviot (36 kpl)

Ainekset

2½ dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
½ dl öljyä
½ tl pomeranssinkuorta TAI
½ rkl fenkolia tai kuminaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
munaa, maitoa tai vettä
Pinnalle
seesamin-, pellavan- tai unikonsiemeniä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Jaa taikina 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Vinkki!
Voit myös kaulia sämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.