Grahamsämpylät

Mikä olisi parempaa kuin se hetki, kun otat ihan itse tehdyt, tuoksuvat sämpylät ulos uunista!

10–15 kpl

PT1H

1 h 15 min

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2½ dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
½ dl öljyä
½ tl pomeranssinkuorta TAI
½ rkl fenkolia tai kuminaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
munaa, maitoa tai vettä
Pinnalle
seesamin-, pellavan- tai unikonsiemeniä

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Jaa taikina 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Vinkki!
Voit myös kaulia sämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?