Ainekset
2½ dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
½ dl öljyä
½ tl pomeranssinkuorta TAI
½ rkl fenkolia tai kuminaa
2 dl grahamjauhoja
n. 3 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
munaa, maitoa tai vettä
Pinnalle
seesamin-, pellavan- tai unikonsiemeniä
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, leipäsiirappi, öljy ja mauste. Lisää vehnä- ja grahamjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.
Jaa taikina 10–15 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Voitele sämpylät ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.
Vinkki!
Voit myös kaulia sämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!